WordPress 5.8 lanceres snart og det kan gøre underværker for din sides hastighed (og ranking på Google!)

Okay, vi indrømmer gerne, at vi måske har haft en tendens til at råbe ’ulven kommer!’, når snakken falder på alt vedrørende sidehastighed og i særdeleshed forbundet til SEO. Men det har der faktisk også været grund til, for der er mange ting, der kan påvirke din sides hastighed og dermed placering på Google. Men det skal dæleme være løgn, at vi ikke står forrest, når der er gode nyheder på den front. Så her er vi – budbringere af meget spændende nyheder!

WordPress lancerer nemlig i slutningen af juli WordPress 5.8, men det er ikke den (eneste) gode nyhed. For med lanceringen kommer understøttelsen af WebP. Og det kommer til at gøre en stor forskel for hele den måde, vi hidtil har arbejdet med billeder og billedkomprimering på!

WebP er er et moderne billedformat. Du kender helt sikkert JPEG, PNG og GIF. Ja, det er ligesom dem, bare bedre. Eller mindre, hvis vi skal være helt korrekte. Og det er netop dét, der er det interessante. For WebP-filer er 26 % mindre end PNG-filer og 25-34 % mindre end JPEG-billeder. Det betyder, at din side vil blive hurtigere at loade, og at du beholder den samme kvalitet.

Okay, men hvordan er det nu lige, at det hænger sammen med min synlighed på Google?

Det er faktisk meget simpelt: jo tungere din side er, jo længere vil Google være om at crawle og indeksere den (dét kan du læse mere om her). Page Speed er nemlig en del af Googles ranking faktorer, og det har derfor en betydning for din synlighed i søgeresultaterne. Det giver i øvrigt også en meget ringe brugeroplevelse, og er alt i alt bare skidt for din forretning. Derfor er det ret fedt, at WebP nu kan bruges i et bredere omfang.

WebP blev faktisk allerede annonceret af Google tilbage i 2010 og har efterhånden nået et punkt, hvor formatet bliver understøttet af alle moderne browsere – i alt bruger ca. 95 % af internetbrugerne en browser, der understøtter WebP.
I år er derfor et godt år at overveje at implementere det ”nye” billedformat. Det kræver dog, at din webhosting understøtter formatet.

Har du brug for hjælp til dét, har vi heldigvis et hold af talentfulde udviklere, der kan hjælpe dig.

Indhold
Har du brug for rådgivning?

Har du spørgsmål eller ønsker du at høre mere omkring vores produkter eller andet?