Optimer din hjemmeside på tværs af platforme med Cross Browser Testing

Ja, vi har fundet det store skyts frem til dette indlæg! Men inden du mister pusten, før vi overhovedet er kommet i gang, så lover vi, at vi nok skal holde det helt nede på jorden. For Cross Browser Testing er faktisk både interessant og ret vigtigt, hvis du vil være sikker på, at din hjemmeside har hul igennem på alle browsere, styresystemer og devices.

Hvad er det nu, Cross Browser Testing er, skulle jeg spørge fra en ven?

Vi er glade for, at du, hov – din ven spørger. Vi er her for at hjælpe!
Cross Browser Testing er lidt af et buzzword inden for frontend-udvikling (som beskæftiger sig med den del af et site, som brugerne interagerer direkte med).
Som navnet antyder, er Cross Browser Testing et værktøj, der bruges til at teste hjemmesider på forskellige platforme for at sikre, at alt spiller og virker efter hensigten, uanset hvor siden tilgås fra.

Du kan teste på flere forskellige niveauer:

 1. Browsere: Dén siger måske sig selv, men om ikke andet, kan du teste, om din hjemmeside fungerer på tværs af browsere, f.eks. Firefox, Chrome, Safari, Opera, Edge og Internet Explorer.
 2. Styresystemer: Det er også muligt at teste, hvordan din hjemmeside klarer sig på de forskellige styresystemer, såsom Windows, macOS, iOS og Android.
 3. Devices: Du kan også vælge, at enheder skal være dit testkriterie. Så tester du din hjemmeside i forhold til smartphones, tablets, desktops og bærbare computere.
 4. Skærmstørrelser: Det er faktisk også muligt at teste ud fra forskellige skærmstørrelser.

Cross Browser Testing simulerer altså de forskellige devices, styresystemer og browsere for at få et indblik i, om der er nogle problemer ift. den pågældende hjemmeside. Det er måske unødigt at forklare, hvorfor dét er vigtigt, men vi gør det nu alligevel for en sikkerheds skyld.

 

Så kom med det, hvorfor skal jeg Cross Browser Teste?

Det skal du, hvis du vil være sikker på, at alle dine brugere får præcis det ud af din hjemmeside, som du ønsker – uanset hvorfra de besøger din side.

Det er det korte svar, men hvis det ikke har overbevist dig, så giver vi også gerne en længere forklaring.

Vi lever i en tidsalder, hvor der nærmest er uendelige muligheder for at tilgå en hjemmeside – og der kommer nok kun flere til. Der findes et væld af styresystemer, utallige devices og en vifte af skærmstørrelser. Ja, der bliver hele tiden udviklet nye teknologier. Og derfor er det vigtigt, at din hjemmeside bliver optimeret løbende, så den er kompatibel med disse.

 • Forestil dig, at du er lidt af et animationsgeni, der laver store og små animationer til en hær af virksomheder, så vil du selvfølgelig gerne vise dit arbejde frem på din hjemmeside. Laf os så antage, at 20% af dine brugere anvender Safari, og lige med den browser viser det sig, at der en bug, der gør, at de ikke kan se dine animationer. Måske prøver de igen senere – blot for at støde på det samme problem, eller måske forlader de din side for at finde en anden, der kan hjælpe dem.
 • En anden relevant problemstilling er, at en hjemmesideplatform som WordPress ikke længere supporterer ældre versioner af Internet Explorer og endda snakker om helt at fjerne supporten til Internet Explorer. I dag er der heldigvis kun en meget lille del, der benytter IE, så måske det ikke har den helt store betydning for dig.

Ikke desto mindre illustrerer begge overstående eksempler vigtigheden i hele tiden at teste sin hjemmeside, således at din hjemmeside virker for så mange af dine brugere som overhovedet muligt.

I bund og grund handler det om brugervenlighed. Hvis ikke det er muligt at se alt indhold på din hjemmeside og tilgå det fra hvad end for en browser, dine brugere benytter, så er der stor risiko for, at de hopper af din side og ikke kommer igen.
Og ved at teste på tværs af styresystemer/browser/devices, opdage eventuelle problemer og tilpasse hertil sikrer du en så ensartet brugeroplevelse som mulig.

Når alt kommer til alt, er det vigtigt, at du får testet på alle leder og kanter, så du kan sikre, at alle parametre er optimerede og fungerer efter bedste evne. Derfor anbefaler vi naturligvis også, at du ikke kun foretager Cross Browser Testing på et af nævnte niveauer, men at du får testet på tværs af alle niveauer.

 

Hvad testes der efter?

Udover at teste på tværs af platforme så leder man efter eventuelle bugs eller uoverensstemmelser i de forskellige elementer, der er på en hjemmeside.

Helt specifikt kan man teste forskellige features med Cross Browser Testing, bl.a.:

 • Base Functionality: Du kan teste den grundlæggende funktionalitet for at sikre, at din side fungerer på flest mulige platforme.
  Det kan f.eks. være sådan noget som menuer, dialogboks eller cookie administrationen på hjemmesiden.
 • Design: Dette omhandler din sides visuelle udtryk, såsom at billeder, fonts og layout fungerer optimalt.
 • Accessibility: Denne feature sørger for, at din hjemmeside er tilgængelig og i overensstemmelse med Web Content Accessibility Guidelines (WCAG). Det omhandler en række principper og teknikker til sikring af, at alle mennesker kan anvende dit websted.
 • Responsiveness: Dette vedrører tilgængeligheden, og at dit sites design er ’flydende’ og tilpasset forskellige skærmstørrelser og -retninger.

 

Pyha, der lyder som noget af en omgang – kan I hjælpe?

Der er ikke noget, vi hellere vil! Vi har nemlig et værktøj, der kan Cross Browser teste. Og så har vi et hold af knaldhamrende dygtige udviklere, der har helt styr på at bruge det.

Vi hjælper allerede en masse af vores kunder med at finde årsagen, når de oplever problemer på deres site. Og så tester vi også løs, når vi bygger hjemmesider helt fra bunden for at se, hvordan de opfører sig i forskellige miljøer, så vi sikrer os, at kundernes hjemmesider virker på så mange platforme som muligt.

Som nævnt tidligere, er det en udfordring, at WordPress ikke længere er kompatibel med tidligere versioner af Internet Explorer, og for os som bureau betyder det desværre, at vi ikke længere kan optimere vores WordPress-løsninger, der ligger på Internet Explorer. Men det skal du ikke bekymre dig om, for det er faktisk helt nede omkring 1% af alle brugere, som anvender Internet Explorer som deres browser.

Tøv endelig ikke med at hive fat i en af vores skarpe specialister, hvis du har spørgsmål til eller ønsker hjælp til Cross Browser Testing. De sidder klar til at hjælpe dig med at få din hjemmeside til at spille.

Indhold
Har du brug for rådgivning?

Har du spørgsmål eller ønsker du at høre mere omkring vores produkter eller andet?